HOMENATGE A JUAN GELMAN::NUNCA LES DARÉ POR MUERTOS

10277694_854813577878678_4461029196761996027_n

Entrades a: http://www.ticketea.com/juangelman

L’Ateneu popular 9Barris acollirà el proper dissabte 10 de maig l’homenatge que la Big Ensemble Taller de Músics oferirà al prestigiós poeta argentí Juan Gelman. L’obra, Nunca les daré por muertos :: Homentatge a Juan Gelman, és un recorregut per l’univers creatiu de l’escriptor. Una seixantena de persones pujarà dalt l’escenari per il·lustrar musicalment els versos del poeta premi Cervantes 2007 i un dels grans autors contemporanis de parla hispana.

El muntatge, amb direcció d’Enric Palomar, comptarà amb les veus dels solistes Pere Martínez, Rosalia Vila i Paula Domínguez. Cordes del Món i el Cor de veus Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals arrodoniran l’actuació musical.

Després del seu pas pel Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona el novembre passat, aquesta serà la primera vegada que la Big Ensemflyer_gelmanble Taller de Músics faci tribut postum.

Juan Gelman, el poeta del dolor

El mestre de poemes, nascut el 3 de maig de 1930 a Buenos Aires, va començar a teixir el seu camí d’escriptor als vuit anys, quan va voler establir un primer contacte amb el seu amor platònic.

Reconegut avui com un dels autors internacionals més respectats, Gelman va patir la persecusió de la dictadura militar argentina el 1976 per la seva activitat periodística i política. Va estar exiliat a diversos països d’Europa i Amèrica, fins que finalment es va assentar a Mèxic.

El poeta, lluitador incansable a favor dels drets humans, va patir les conseqüències del trauma de la dictadura: els seus fills i la seva nora, embarassada de set mesos, van formar part de la llista de desapareguts. Juan Gelman va dedicar molts anys de la seva vida a la cerca de la seva néta, fins que la va trobar el 2000.

L’artista va fer de la seva passió una forma de vida. El seu mestratge li ha fet guanyar més de 30 premis i reconeixements, entre els quals destaquen el Premio Reina Sofía (2005), el Premio de Poesía Pablo Neruda (2005) i el Premio Miguel de Cervantes (2007).