L’EXERCICI DE LA FORÇA_Assajos escènics sobre formes i usos de la força

el ejercicio de la fuerzaLa Sospechosa ens proposa un exercici a traves del cos en el que investigar sobre l’us de la força. Partint de la base de les transcripcions policials dels fets de Maig 76 a Vitòria es treballa amb la improvisació, per aprofundir en el paper de la força física i la violència en moments de conflictivitat social.

«Intento comunicar, pero nadie contesta. Deben estar en la iglesia peleándose como leones.

-¡J-3 para J-1! ¡J-3 para J-1! Manden fuerza para aquí. Ya hemos disparado más de dos mil tiros.

-¿Cómo está por ahí el asunto?

-Te puedes figurar, después de tirar más de mil tiros y romper la iglesia de San Francisco. Te puedes imaginar cómo está la calle y cómo está todo. -¡Muchas gracias, eh! ¡Buen servicio!

-Dile a Salinas, que hemos contribuido a la paliza más grande de la historia. -Aquí ha habido una masacre. Cambio.

-De acuerdo, de acuerdo.

-Pero de verdad una masacre».

Conversa entre comandaments policials durant els fets de Vitoria.

Què vol dir exercir la força?
Aquesta és la pregunta de fons del projecte, “l’exercici de la força” amb el qual proposem una reflexió des de la pràctica escènica sobre les maneres i usos de la força i de com s’exerceix.
Els fets de Vitòria-Gasteiz del 1976, ens remeten a una circumstància concreta de la nostra història recent, a través de la qual podem intentar comprendre alguns dels mecanismes que operen en les relacions de forces en moments de conflictivitat.
Proposem un laboratori teatral, en base al moviment, per treballar la creació d’una peça escènica que reflexioni i propiciï un debat actual sobre els usos de la força.

Qui som?

La Sospechosa, és una associació cultural sense ànim de lucre, que porta anys treballant en la realització de projectes escènics, amb un especial interès en activitats socials, en les quals el procés de creació es trasllada a diversos contextos i espais –hospitals, barris, escoles, presons- generant una participació i una ubicació contínua sobre el paper de l’art i la creació. Constanza Brncic i Bea González Magadán, coordinen aquesta proposta per l´Ateneu Popular 9 Barris.

La convocatòria

Volem obrir la proposta a la participació a músics, actors, ballarins, artistes de circ… i a altres persones, no necessàriament relacionades amb les arts escèniques que estiguin interessades en treballar aquest tema per ampliar les formes i generar debat. Proposem una trobada prèvia de presa de contacte, i una setmana de laboratori amb mostra final del treball en l’Ateneu.

Dates
Presa contacte: 28 i 30 octubre
Laboratori: del 4 al 8 de novembre (de 10h a 16h)
Mostra: divendres 8 de novembre a les 21h

Ateneu Popular 9barrisPortlligat11-15
Barcelona