Educircation. Un programa internacional per a la millora de l’enseyament de circ

Una Formació de Formadors de Circ Social amb una part teòrica als matins i un altra de pràctica a les tardes ha estat l’acció del programa internacional Educircation que s’ha realitzat a Alboraia (València) del 15 al 18 de gener de 2013.

Educircation
Clase_circo_social_formadores_educircation

La part teòrica del curs de formació de formadors de circ social es va fer al centre cultural d’Alboraia.

L’Associació Valenicana de Circ era l’amfitriona de l’acte i va demanar a L’Ateneu Popular 9 Barris el disseny i la implementació de la Formació de Formadors. Una tasca que s’ha desenvolupat amb molta estima des de l’equip pedagògic de l’Àrea de Formació i Circ Social de L’Ateneu.

Formacio_formadors_valencia_2013_espai_de_circ_blog

L’Espai de Circ a Alboraia està gestionat per l’Associació Valenciana de Circ

L’experiència ha estat molt interessant. Als matins hem pogut realitzar la part més teòrica parlant de les bases del circ social, la figura del/la formador/a, eines per a la resolució de conflictes, el treball comunitari i eines pedagògiques concretes per aplicar a les classes. I a les tardes ho hem posat en pràctica al Centre de Menors La Colònia Sant Vicente Ferrer de Godella on la resposta dels joves ha estat increïble.

Circ_social_a_cente_menors_blog

Més de 60 joves van fer el curs de circ al Centre

Del programa Educircation en formen part L’Associació Valenciana de Circ, CirqueOn de la República Txeca, The Invisible Circus d’Anglaterra, The Juggling Center Berlin d’Alemanya, Hungarian Juggling Association d’Hungria i Cirkus in Beweging de Bèlgica.

Equip_pedagogic_circ_social_ateneu9b

Els formadors que van implementar el curs són de l’equip pedagògic de L’Ateneu Popular 9 Barris. En Javier Barroso, l’Antonio Alcántara i en Joan López.