Col·laborem en la creació de l’Escola de Circ Social d’Alacant

L’Ateneu Popular 9 Barris ha participat en la creació de l’Escola de Circ Social a Alacant realitzant una Formació de Formadors de 22 hores distribuïdes en 3 dies en què han recorregut els conceptes bàsics del Circ Social, la seva finalitat pedagògica, les seves eines didàctiques i diversos jocs i dinàmiques per encomanar el virus del circ social.  

L’equip pedagògic encarregat d’aquesta formació ha estat format per Juan López Juanillo i Antonio Alcántara Jese. Un formador/artista de Circ i un educador social, la parella educativa ideal dels projectes de circ social.

“Escoles de Circ Social: Eines per a la Integració” és el nom de les jornades formatives organitzades des del grup de Joves Solidaris i l’Associació de Malabars i Circ Donyet Ardit. La formació s’ha realitzat del dia 4 al 10 de juny al centre comunitari Gastón Castelló i a l’Institut Las Lomas, situat al barri Joan XXIII 2on sector, un barri amb moltes similituds amb el districte de Nou Barris de Barcelona. 

El treball que han iniciat a Alacant va més enllà d’aquestes jornades de formació, amb les que pretenen completar coneixements per millorar la seva feina amb els i les joves de la Zona Nord i començar a donar forma al projecte de creació d’una Escola de Circ Social a la barriada.

A les jornades hi han participat professionals del món del circ i de l’educació de Barcelona i Grècia, i participants d’Hongria, Turquia i República Txeca. Ha estat un projecte subvencionat pel programa europeu Joventut en Acció.

Malabares contra la exclusión (notícia al Diario Información)

Foto3_web
Escola_de_circ_social_alacant_2