Divendres 25 i dissabte 26 de novembre: 5es Jornades Xarxa 9barris Acull

Image002

Que estem en crisi, això ja ho sabem prou. Però com hem arribat fins aquí i qui ens ha portat? Qui són els veritables responsables d’aquesta situació? Som nosaltres, que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats? Són els nostres veïns i veïnes? Són els mercats? Però, com funcionen els mercats? Tenen vida pròpia, o hi ha persones que els dirigeixen al darrera? I per què la immigració apareix sovint en el discurs polític i els mitjans de comunicació com a responsable del malestar social del nostre temps? A qui interessa…?

Amb les 5es Jornades de la Xarxa 9 Barris Acull volem posar sobre la taula algunes d’aquestes complexes qüestions. Per fer-ho, comptarem amb la presència de José Martí Gómez, José Maria Ridao, Carmen Sarasúa i Ricard Zapata. Analitzarem en profunditat l’experiència de Badalona en tant que exemple de reacció conjunta i coordinada de les entitats socials davant un discurs polític que busca la segregació i la confrontació.

En un context com l’actual, amb importants retallades en els drets socials que afecten al conjunt de la ciutadania, és més important que mai que des de les entitats construïm alternatives als discursos i les pràctiques predominants. Hem de ser capdavanteres, i per això ens hem d’equipar com cal, i actuar de forma conjunta.

Escoltarem, reflexionarem, debatrem i intentarem trobar les claus per anar construint aquestes alternatives, camins més complexos però sens dubte més profitosos per a la cohesió social dels nostres barris.

Les Jornades tindran lloc el 25 i 26 de novembre, a l’Ateneu Popular 9barris.

Més informació al web de la Xarxa 9barris Acull